Ervaringen

Huiskamer voor ontmoeting en gezelligheid

Een reacties van onze gasten/vrijwilligers:

“Het inloophuis geeft meerwaarde aan de polder. Het is er gezellig. Het geeft me een doel om er uit te gaan.”

“Ik vind de ontmoeting met vrijblijvendheid prettig. Fijn dat de gastvrouwen kritisch met wensen om gaan.”

“De gastvrouwen weten een goede sfeer te creëren, ik heb bewondering voor hun inzet.”

“een gast”

 

Vanaf het begin mocht ik als gastvrouw erbij zijn, Inloophuis De Sluis. Waarom heb ik gekozen voor deze vorm van vrijwilligerswerk?

Ik zag een artikeltje in de krant en heb dat goed tot me door laten dringen. En na heel wat nachtjes slapen heb ik “gesolliciteerd”. Want het was een echte sollicitatie. Tot mijn vreugde werd ik aangenomen en daar heb ik tot op vandaag nog geen spijt van. Waarom dus de sollicitatie?

 

Tja, het iets mogen betekenen voor een ander? Iets doen waar je goed in bent? Of gewoon zorgen dat je meer thuis raakt in het dorp waar je sinds een paar jaar woont? Het zal wel een combinatie zijn van allerlei gedachten. Maar leuk is het.

 

Zo eens in de zes weken gemiddeld, mag ik “dienst draaien”. Met een collega gastvrouw of gastheer samen zorgen voor koffie en thee en een gezellige huiskamer voor de aanlopers. Soms vijf, soms vijftien en alles daartussenin. Een bakkie schenken, luisteren naar verhalen, vaak over vroeger, of meningen over de actualiteit. En als het nodig is het gesprek op gang brengen of zo ongemerkt mogelijk sturen. Alles bij elkaar een heerlijke ochtend. Nu moet ik er nog vrij voor nemen, maar dat is alleen maar plezierig. En over een klein jaar kan ik ook eens onverwacht invallen. Daar kan ik nu al naar uitkijken!

“een vrijwilliger”